Gravír&ág Kft.

Gravír&ág Kft.

Családi vállalkozás vagyunk, és gravírozásban nem ismerünk lehetetlent!

2018. február 10. - Gravírág

A kihívások a legizgalmasabbak a munkánkban. A feleségemmel alapítottuk a Gravirágot, és hisszük, hogy amire gravírozni lehet, arra tudunk is! A munkáink közül lehet, hogy te is találkoztál már néhánnyal. Ott vagyunk a szállodákban, az orvosi rendelőkben, az autópályáknál, és ötéves Dóri lányunk ovis csoportjának tábláin is. Ez a mi történetünk.

Liptay Péter vagyok. Kevesen tudják, de én már a középiskolás éveim alatt is a gravírozógépek működésével és programozásával foglalkoztam. Különös véletlen, hogy a feleségemet is egy gravírozógépeket forgalmazó cégnél ismertem meg. Együtt találtuk ki a Gravirág ötletét és építettük fel a kezdeti elképzeléseinkből.

Volt már ismeretségünk a szakmában, így első lépésként olyan megbízásokat kerestünk, amiknek a teljesítésével fedezni tudtuk a kezdeti kiadásainkat. A Gravirág név úgy jött létre, hogy volt egy virágüzletünk is a gravírozó műhely mellett, így adta magát az utalás, a név.

Szerettünk minden megbízást, és egyre több ügyfelünk lett. 

Elektromos ipari, automatizálással, gépgyártással foglalkozó cégek, élelmiszeripari, nehéz gépek, elektrotechnikai cégek lettek az ügyfeleink.  Egymásnak ajánlottak az elégedett vevők, és egyre több kapcsolatunk lett. Folyamatosan figyeltünk a visszajelzésekre is, ez így van a mai napig, hiszen fontos, hogy tudjuk, mi az, amivel a leginkább tudnánk segíteni jelenleg is ügyfeleinknek.

Egymásnak adták a kilincset a megbízóink, mert jó szívvel ajánlották a céget az ismerőseiknek is. Bővítettük a gépparkunkat, és kerestük annak a lehetőségét, hogyan tudunk együtt dolgozni kisebb gravírozó cégekkel is. Sokszor azért voltunk nyerő pozícióban, mert olyan gépünk volt, ami nem  volt mindenkinek, így bedolgozóként is részt tudtunk venni szakmabeliek megbízásaiban.

Gyorsan és pontosan dolgozunk, így gyorsan épült az ügyfélkörünk. Az egyedi, különleges kéréseket is, ha gravírozástechnikailag  lehetett, mindig megvalósítottuk. Nem ismerünk lehetetlent. Kifejezetten szeretem a kihívásokat.

 

Emlékszem az első gép, amin dolgoztunk egy meglehetősen kicsi, IS200 gravírozógép volt, aminek a gravírozható munkafelülete 220x80mm volt. Ezt gyorsan tudtuk cserélni nagyobbra, és a gépek egymást követték. Ma már több mechanikus és lézergravírozó gépünk is van.

Olyan eszközöket is vásároltunk, amik kiegészítő munkára kellenek.

Azért annyira érdekes ez a munka, azért tudjuk szenvedéllyel végezni, mert minden egyes munka, minden egyes tábla egyedileg készül. Nincs két egyforma megbízás, nincs két teljesen egyforma darab.

Kaptunk olyan feladatokat, amit sokan visszautasítottak, és végül mi oldottuk meg. Ilyen volt, amikor az autópályafelügyelet részére hatalmas gránittáblát gravíroztunk, vagy a szállodák feltáblázása, egyedi, saját logós táblával.

Rendelőintézeteknek, magánrendelőknek is dolgozunk. Volt egy megrendelő, aki a kerékpárja minden egyes alkatrészébe kérte, hogy írjuk bele a nevét, mert már a  harmadikat lopták el.

Legtöbbször az idő a legnagyobb előny, sokan tegnapra kérik a munkát tőlünk, az utolsó pillanatban, pedig tervezéssel, időbeosztással gyorsabban, gördülékenyebben menne minden.

 

Sokszor az embereknek eszükbe sem jut, mennyi mindenre jó egy gravírozott tábla. A kislányom óvodájába például készítettünk gyümölcsös naptárat, valahogy senkinek sem kézenfekvő, hogy ha valamilyen kis táblát szeretne valahova, vagy bármit ami ezzel kapcsolatba hozható, akkor a gravírozás  jusson eszébe.

Egy fontos célunk a jövőben, hogy ezt elérjük és a gravírozás egyet jelentsen a Gravírággal.

 

E mellett természetesen folytatni szeretnénk, amit eddig sikerült. Gravírozásban - feliratozásban ne lehessen olyan feladatot találni, amit  mi nem tudunk megoldani.

A bejegyzés trackback címe:

https://gravirag.blog.hu/api/trackback/id/tr1013650730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kohlhaas mihály 2019.06.06. 13:29:29

Valóban, csak jót lehet mondani erről a cégről és munkatársairól. Lelkiismeretes munkát adnak ki a kezükből és rendkívül segítőkészek. Korrekt áraik vannak, általában jobbak, mint a konkurens cégeké.
süti beállítások módosítása