Gravír&ág Kft.

Gravír&ág Kft.

Mutasd a névtáblád és megmondom ki vagy- Tippek névtáblához!

2018. február 10. - Gravírág

Nem névjegy, de legalább annyira fontos. Milyen legyen? Hogyan tükrözi azt, ami valójában vagy? Erre adunk néhány tippet.

A névtábla az a kis lapocska, a személyes márkád része. Informál, segíti az eligazodást, beszél rólad. Ezért nem mindegy, milyen, hogyan néz ki, ki, mit gondol rólad, amikor meglátja. Ehhez hozunk néhány szakmai tippet.

  1.   Nézd az anyagot

Nem csak műanyag, hanem már nagyon elegáns fém táblákat is kérhetsz. Gondolkodhatsz alumínium, rozsdamentes acél, réz anyagokon is. Itt két dolog lehet fontos. Hova kerül, milyen környezeti hatásoknak tesszük ki, illetve mit sugall, ha ránézel?

Nagyon sokan ragaszkodnak a rézhez, ami ugyan sokkal sérülékenyebb, sokkal több odafigyelést igényel hiszen tisztítani, polírozni kell, viszont még mindig preztizsértékű. Ugyanakkor egy eloxált alumíniumlemez, ami távolról meg sem különböztethető egy réztáblától semmilyen kezelést nem igényel.

  1.   Maradj látható

Egy névtábla akkor ér valamit, ha betölti legfontosabb funkcióját. Tehát látható, olvasható.

Ez a betűtípus választásnál fontos, sokan szeretik az írott betűket, pedig azok sokkal nehezebben olvashatóak.

 

Ha mechanikusan gravírozott módszerrel készül, akkor jelentősen mélyebbre kerül az anyagban a felirat, vagyis tartósabb lehet.

  1.   Legyen ízléses

A jó névtábla színben illik a környezetéhez, mégis figyelemfelkeltő, könnyen megtalálható a keresett személy vagy cég.


A megfelelő névtábla készítésénél ezeket a kérdéseket érdemes feltenned: hova készül, mi legyen rajta, hogy konkrét, lényegretörő legyen, milyen betűtípussal kerüljön rá, hogy jól olvasható maradjon. Ne feledd a karbantartást sem! Egy elhanyagolt névtábla nem túl bizalomgerjesztő.

A bejegyzés trackback címe:

https://gravirag.blog.hu/api/trackback/id/tr4913650748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása